Αγριοκούνελο ψητό με φρέσκα αρωματικά, κατίκι και κουκουνάρι

Υλικά: 
  • 1.5 κιλό αγριοκούνελο
  • 300 γρ. κατίκι
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 750 ml λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι φρέσκα αρωματικά (Δενδρολίβανο, Θυμάρι, Ρίγανη, Μαντζουράνα, Μαϊντανό)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 3 αυγά (τους κρόκους)
  • Πιπέρι μαύρο (κόκκους)
  • Αλάτι
Τρόπος παρασκευής: 
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το αφήνουμε στο ψυγείο σε κρύο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει ξύδι, για 4 – 5 ώρες.
  • Κατόπιν το ξεπλένουμε καλά και ετοιμάζουμε μία μαρινάδα με το λάδι, το κρασί, το πιπέρι, το σκόρδο και τα αρωματικά.
  • Βάζουμε το κρέας μέσα στην μαρινάδα και το βάζουμε μέσα στο ψυγείο για 12 – 18 ώρες, ανακατεύοντάς το τακτικά.
  • Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας και  μετά το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.
  • Χτυπάμε το κατίκι με τους κρόκους, λίγο αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε με το μείγμα αυτό τα κομμάτια του κρέατος. Πασπαλίζουμε από πάνω με το κουκουνάρι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου.
  • Το σερβίρουμε ζεστό με πατάτες φούρνου και φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Θήραμα: 
Αγριοκούνελο