Φιλέτο Ελάφι με Μανιτάρια και Ουϊσκυ

Υλικά: 

800 γρ. Ελάφι (φιλέτο, κομμένο σε μερίδες)
400 γρ. Μανιτάρια
100 ml Ζωμός Λαχανικών (ζεστός)
1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 σφηνάκι Ουϊσκυ
4 κουταλιές Βούτυρο
2 κουταλιές Λάδι
1 κουταλάκι Corn Flower
Αλάτι
Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής: 

• Πλένουμε, στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
• Λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
• Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο με 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε τα φιλέτα για 3 – 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τα περιχύνουμε με το ουϊσκυ και όταν εξατμιστεί λίγο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα βγάζουμε από το τηγάνι.
• Καθαρίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το corn flower (αφού το έχουμε λιώσει πριν στο ζεστό ζωμό). Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύοντας αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.
• Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα το κρέας και τα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας 1 – 2 φορές.

Θήραμα: 
Ελάφι