Μπεκάτσες Σαλμί

Υλικά: 

2 Μπεκάτσες

Ενάμισυ ποτήρι μαύρο κρασί

3 κουταλιές βούτυρο

1 κουταλιά αλεύρι

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

2 ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες

2 φύλλα δάφνης

1 κουταλιά βούτυρο

Κόκκους πιπεριού

Αλάτι, πιπέρι

Ζάχαρη

 

Τρόπος παρασκευής: 

Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε και πλένουμε τις μπεκάτσες. Κρατάμε τα εντόσθια σε ένα μπολάκι - εκτός από την κοιλιά την οποία πετάμε. Αλατοπιπερώνουμε τις μπεκάτσες, τις τσιγαρίζουμε με 2 κουταλιές βούτυρο και τις σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασί. 

Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να κοκκινήσει και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Αυτή την αραιή σάλτσα τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις μπεκάτσες, προσθέτουμε τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού, τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά. 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο βούτυρο και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα εντόσθια. Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε μισό ποτήρι κρασί, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τελείως τα υγρά. 

Με ένα κουτάλι λιώνουμε τα εντόσθια και με το μείγμα αυτό αλείφουμε λεπτές τηγανισμένες φέτες ψωμιού, τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε τις μπεκάτσες. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα. 

Θήραμα: 
Μπεκάτσα
Πηγή: 

Πολίτικη Κουζίνα, Σούλα Μπόζη