Ορτύκια με άσπρη σάλτσα

Υλικά: 
  • 8 Ορτύκια
  • 16 λωρίδες Μπέϊκον
  • 1 ½ κουτί Κρέμα Γάλακτος
  • 1 ποτηράκι Κονιάκ
  • 3 κουταλιές Φρέσκο Βούτυρο
  • 2 κουταλιές Ζωμό Κοτόπουλου
  • 1 Κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής: 
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα ορτύκια, αφαιρώντας τα εντόσθια.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το “ξανθαίνουμε” στο βούτυρο. Προσθέτουμε τα ορτύκια, αφού πριν τα έχουμε αλατοπιπερώσει.
  • Σβήνουμε με κονιάκ και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι τα ορτύκια, τυλίγουμε με 2 φέτες μπέϊκον το κάθε πουλί και στερεώνουμε στο στήθος με οδοντογλυφίδα.
  • Τα βάζουμε στη συνέχεια σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τους το ζουμί από το τηγάνι, τον ζωμό κοτόπουλου και τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 °C για 45 λεπτά περίπου.
  • Σερβίρουμε τα ορτύκια γαρνίροντάς τα εάν θέλουμε με ξερά φρούτα.
Θήραμα: 
Ορτύκι